Zidne tapete

Veliki izbor motiva i boja, koji su danas dostupni na trzistu zidnih tapeta, podstaci ce Vasu kreativnost i uz minimalne zahteve Vas stambeni ili poslovni prostor zasijace u novom svetlu!

Danasnji trendovi ponovo namecu primenu zidnih tapeta. U prilog tome govori da i mnoge arhitekte unutrasnjeg enterijera, sa razlicitim stilovima uredjenja, obogacuju stambeni prostor upotrebom zidnih tapeta, prateci stil za koji su se u pojedinacnom slucaju odlucili.Cvetni, geometrijski, deciji,stilski, ili apstraktni motivi na tapetama, postali su nezaobilazni deo danasnjeg modernoog uredjenja zivotnog i radnog prostora.

Iako je bilo razdoblja, kada su bile manje ili vise u trendu i da su pojedina razdoblja donosila tipicne motive,mozemo reci da se najrazlicitije zidne tapete u velikom stilu ponovo vracaju u nase spavace, dnevne i decije sobe.One izrazavaju nasu posebnost,salju neku poruku i pokazuju individualnost u licnom dozivljaju zivotnog prostora.

Ukoliko zaista zelite biti u koraku sa vremenom jedan zid stambenog prostora cete obavezno obloziti tapetama. Popularni su naglaseni motivi sa krupnim uzorcima.Atraktivni prikazi na tapetama, zahtevaju smirene i neutralne boje na ostalim zidovima prostorije koja se uredjuje. Budite zato oprezni u odabiru boja i konsultujte strucnjake za uredjenje unutrasnjeg enterijera, koji ce Vam recimo kod povezivanja sa belim zidovima, preporuciti tapete koje ispod motiva imaju belu podlogu.

Za dnevni boravak, najbolji su motivi koji ne privlace paznju vec smo ukrasavaju prostor. Decje sobe, naprotiv, zahtevaju zive boje i vesele motive, zaduzene da podstaknu deciju mastu i razigranost. Za odmor i opustanje u spavacoj sobi,foto-tapeta sa prikazom iz prirode, delovace umirujuce i skladno uz nezne zidne tonove plave ili zelene boje.

Dimenzija i pozicija tapeta u stanu, mora biti skladno uklopljena sa ostalim elementima uredjenja u stanu,poput osvetljenja ili namestaja.Idealan smestaj tapeta je uz sto za rucavanje, garnituru za sedenje, iza ili pored bracnog kreveta. Umetnicke slike rasporedite po zidovima na kojima nema tapeta.Sporedne zidove ne oblazite tapetama, jer ce nepotrebno privlaciti paznju.Tapete treba da pojacaju naglasak na onaj deo prostora koji zelite da bude istaknut i primecen.

Tapete se rade od papirnih, poluvestackih i vestackih i prirodnih materijala.Osim dekorativne, nemojte zanemariti dugotrajnu zastitnu ulogu ove zodne obloge.Dodatno termoizolaciono svojstvo imaju tapete sacinjene od tekstilnih vlakana, koje se mogu postavljati, skidati, prati,odlagati i vracati na isti ili drugi zid.

Da biste postigli zeljeni efekat,zidne tapete je potrebno postaviti na ravnu,ociscenu,okrecenu podlogu i pridrzavati se svih uputstava proizvodjaca za postavljanje, skidanje I odrzavanje.
Preporucujemo molere koji su se specijalizovali i imaju iskustva sa zidnim tapetama, jer naizgled lak posao ipak zahteva strucnu ruku i oko sokolovo. kako ne biste postigli suprotan efekat od ocekivanog i investiciju u uredjenje doma pretvorili u nepotreban trosak.

Pronadjite se u rasponu kvaliteta i cena a narocito u fascinantno velikom izboru dezena, ali svakako budite u trendu i svoje zidove odmah dekorisite tapetama!

Tekstilne tapete

Tekstilne tapete su dekorativna zidna obloga i sa efektom toplotne izolacije unutrasnjeg zida

Tekstilne tapete su ekološki materijal, koja se proizvodi od recikliranih pamucnih ostataka koji se mešaju sa odgovarajucim aditivima i pakuju u kese od 1 kg, sto je dovoljno za 4 m2 zida. Postavljaju se u tecnom stanju sa specijalnim valjkom i stvaraju pamučni sloj na zidu debljine od 1-2 mm.Ukoliko se naslonite na takav zid ili ga dodornete rukom, on je topao i po tome jedinstven kada su u pitanju sve druge zidne obloge i boje,te je zato omiljen kako u decijoj i spavacoj sobi, tako i u hodnicima, koje stite od brzog zaprljanja. Osim dekorativnog efekta,tekstilane tapete pokrivaju blage neravnine i male pukotine. Merenjima je utvrdjeno da pamučni termoizolacioni sloj tekstilnih tapeta,u prostoriji mogu podici temperaturu cak i za 3 C !

www. flotex.rs www.izodeko.co.rs

Foto tapete

Postavljanje foto tapeta profesionalno postavlja nas specijaliovani tandem molera,sto je uslov za preciznost koju zahteva ova vrsta zidnih tapeta.

Motiv standardnih,serijski izradjenih foto tapeta mozete odabrati u nekoj od prodavnica zidnih tapeta.

Ukoliko ipak ne pronadjete željenu sliku za Vaš foto tapet, evo par saveta za pronalaženje kvalitetnih HD fotografija preko Google-a, sto Vam osim izbora dimenzije, omogucava neogranicen izbor motiva, a foto tapet ce dati licni pecat prostoru u kome boravite ili radite.

Saveti za pronalaženje kvalitetnih slika za tapete visoke rezolucije na Google-u:
1. Ukucajte www.google.rs
2. Izaberite na vrhu stranice: Slike (opcija za pretragu slika)
3. Unesite tekst ili naziv za koji želite da dobijete rezultate npr. “New York panorama”, zatim -> Enter
4. Odmah ispod polja u koje ste uneli tekst izaberite opciju: “Alatke za pretragu”
5. Otvoriće se još jedan deo sa opcijama na kome sa leve strane piše “Veličina”. Kliknite na tu opciju i izaberite “Veće od: 2 mp (megapiksela)”.
2 megapiksela je minimalna rezolucija koju prihvataju stamparije za rad, jer će zasigurno biti dobrog kvaliteta kada se odštampa. Što veci kriterijum odaberete (3 mp, 6 mp…) znajte da će kvalitet slike biti drastično bolji. )

Ukoliko želite lepe ilustracije dobrih kvaliteta možete ih naći na sledecim sajtovima:
1. http://all-free-download.com/
2. www.gfxworld.ws
3. http://vector4free.com
4. http://www.hdwallpapers.in/
5. http://www.graphixshare.com/
Link ka www.eliteprint.rs www.roma.rs

Tapete od bambusa

Bambus tapete su prirodni materijali koji se izradjuju savremenom tehnologijom iz trupaca bambusa. Bambus spada u kategoriju tvrdjih drveta od kojeg već decenijama uspešno izradjuje stolarija koja treba da bude otporna na habanje: bambusov parket , bambus tepih čak i wc daska. Bambus tapete su novost na našem tržistu i prvenstveno služe za dekoraciju zida ili nameštaja ali i za zaštitu površina od habanja ili oštećenja. Naprimer odlično može da se iskoristi za zaštitu zida od udaraca naslona stolice.

Bambus tapete dolaze u rolnama dužine 15m u raznim dezenima. Poledjina tapete je tekstil koji povezuje bambus lamele (letvice). Debljina tapete zavisnosti od dezena varira izmedju 3 i 4 mm -a. Tapeta je savitljiva do te mere da sa lakoćom mogu i obložiti stubovi prečnika od 6cm-a. Površina bambus tapete je lakirana i posle lepjenja ne zahteva nikakvu finalnu obradu. Održavanje tapete je lako i čiste se klasičnim putem kao i svaka stolarija (mokra krpa, pronto, itd).